fbpx
Rubriky
aktuality
Rubriky
aktuality
Rubriky
aktuality

Zvonička

V zooparku jsme si postavili „ZVONIČKU.“

Chceme tím navázat na staletou tradici vesnic – menší zemědělské usedlosti,kde je součástí národní kulturní památka „roubená chalupa.“ Věříme, že pohled na zvoničku nabídne chvilku k zamyšlení v této nelehké době.

ZVONIČKA 🔔

Mezi typické, vesnické, malé dřevostavby můžeme zařadit zvoničky,které se u nás i ve světě ve velkém vyskytují už celá staletí. Tyto stavby jsou součástí života na vesnici. Velikostně a lokačně bývají velmi odlišné,účel však plní všechny stejný “ zvoní.“ V našich končinách se zvoničky začaly budovat na vesnicích i menších usedlostech.

VÍTE PROČ VLASTNĚ ZVONY ZVONÍ?🙂

Důvodů, proč slýcháte zvonění zvonů, je celá řada. Mezi ty nejčastější patří náboženské tradice – jako je svolávání lidí na mši, oznámení úmrtí, připomenutí času modlitby a nebo informace o aktuálním čase nebo dále k oznámení požáru nebo i jiného nebezpečí.

Rubriky
aktuality

Déčko – pořad Tamtam

Česká televize – Déčko -Tamtam – pořad

Dvojice animovaných dobrodruhů pro vás vybírá tipy na ty nejzajímavější víkendové akce a události na výlety s dětmi. Hrozí vám víkendová nuda? Snadná pomoc – každou sobotu se dozvíte o těch nejzajímavějších víkendových akcích. Moderují Míša Maurerová a Marek Němec.

https://decko.ceskatelevize.cz/tamtam

18.11.2023, poslední reportáž 05.30

Rubriky
aktuality

Svátek zvířat

Rubriky
aktuality

Rubriky
aktuality
Rubriky
aktuality

Přejeme, ať je Váš letošní předvánoční čas naplněný pohodou a radostí s Vašimi nejbližšími, kteří jsou mnohem důležitější než umytá okna a deset druhů cukroví.☺️
Přejeme krásnou 1. adventní neděli.💚
První svíčka na věnci zvěstuje příchod Vánoc tak, jako první vlaštovka přináší jaro. Posaďte se u šálku čaje a vzpomeňte si na své blízké. ☕️🎄✨️

Rubriky
aktuality

2.ročník

Rubriky
aktuality

článek IDNES.CZ

https://sdeleni.idnes.cz/zpravy/rodinny-zoopark-jako-splnene-prani.A220617_104943_zpr_sdeleni_zuje